• Home
  • /Overmatig transpireren

Botox tegen overmatig transpireren

Over vermatig transpireren

Vrijwel alle mensen zweten; het is de manier van het lichaam om teveel warmte kwijt te raken. Wanneer een persoon overmatig zweet, meer dan er nodig is om warmte kwijt te raken, heet dit ook wel hyperhydrose. Overmatig zweten kan erg vervelend zijn en een grote belemmering in iemands sociale leven.

Waarom sommige mensen meer zweten dan anderen is niet bekend, maar voor het zweten onder de oksels is er een zeer effectieve behandeling, namelijk behandeling met botox. De behandeling houdt in dat in de oksel allereerst het oppervlak van de huid wordt opgezocht dat het meeste zweet. Vervolgens worden, verspreid over dit oppervlak, kleine injecties met botox gegeven.

Wanneer u dat prettig vindt, kan de oksel vooraf worden verdoofd met een verdovende crème, maar de meeste mensen verdragen de behandeling zonder verdoving goed.

Na ongeveer vier dagen na de behandeling merkt u al verschil, maar na twee weken werkt de botox maximaal. De zweetproductie onder de oksels is dan gemiddeld met ongeveer 95% verminderd.

De botoxbehandeling van de oksels heeft geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam. Gemiddeld houdt de werking van deze Botox behandeling zes maanden aan, dit verschilt per persoon.