Over Botox

Over rimpels behandelen met Botox

Botox
Botuline toxine, oftewel ‘ Botox’  is een eiwit dat wordt geproduceerd door een bacterie. Wanneer Botox in de spier geïnjecteerd wordt, blokkeert het de verbinding tussen zenuw en spier. Hierdoor is de spier continu ontspannen en verdwijnen de rimpels in de huid. Botox is een geregistreerd geneesmiddel, dat al ruim 40 jaar veilig en zonder belangrijke bijwerkingen wordt gebruikt, zowel voor medische indicaties in het ziekenhuis als in de cosmetische wereld.

Door het behandelen van rimpels met Botox krijgt u een uitgerust en ontspannen uiterlijk. Eventueel kan Botox op jonge leeftijd  toegepast worden om de vorming van rimpels te voorkomen. Groenveld Kliniek streeft altijd naar een natuurlijk effect, zodanig dat de expressie van het gezicht intact blijft. hieronder leest u welke gebieden in de huid kunnen worden behandeld met Botox.

 

De fronsrimpel
Bij boos kijken of door fronsen worden de spieren tussen de wenkbrauwen aangespannen. Na veel fronsen en te veel activiteiten van de fronsspieren ontstaan er blijvende verticale lijnen en soms ook nog een dwarse lijn tussen de wenkbrauwen.  Dit geeft een strenge, boze blik. Deze lijnen worden dus vooral bepaald door de spierwerking en kunnen daarom het beste worden behandeld met Botox.

 

Kraaienpootjes
Kraaienpootjes of wel lachrimpeltjes naast de ogen worden nogal eens charmant gevonden. Voor u zelf kan dat anders liggen, vooral als uiteindelijk diepere rimpels ontstaan, die permanent zichtbaar blijven. Omdat deze rimpels worden veroorzaakt door de spieren rondom het oog, wordt Botox gebruikt om de lijntjes grotendeels te laten vervagen.

 

Voorhoofdrimpels
Horizontale lijnen ontstaan waar je je voorhoofd in rimpels trekt, bijvoorbeeld bij verbaasd kijken, nadenken en het optrekken van de wenkbrauwen. Eerst zijn het kleine lijntjes, maar bij een sterke mimiek ontstaan diepere rimpels die uiteindelijk permanent zichtbaar blijven.

Ook hier zijn de spieren verantwoordelijk voor het laten ontstaan van de rimpels en is een botoxbehandeling  zeer effectief om de lijnen te laten vervagen en in een vroeg stadium zelfs geheel te laten verdwijnen.

 

Lippen en rimpels
Rimpels boven de lippen worden ook wel rokerslijntjes genoemd. Maar ook mensen die niet roken kunnen last hebben van deze lijntjes. Meestal is de oorzaak dat een persoon uit gewoonte veel de lippen tuit. De rimpels kunnen opgevuld worden met fillers, maar daarmee is de oorzaak van het ontstaan van de rimpels niet weggenomen. Deze lijntjes kunnen dus het beste behandeld worden met een combinatie van botox en fillers.  Wanneer allereerst begonnen wordt met botoxbehandeling, kunt u deze gewoonte afleren. U raakt er langzaam aan gewend dat u de lippen niet meer kan tuiten.  Meestal zijn hiervoor een aantal behandelingen nodig. Vervolgens kunnen de resterende lijntjes worden vervaagd met fillers. Een heel enkele keer kan het voorkomen dat u na een Botox behandeling van de lip moeite heeft met de letter P en B. Dit is een voorbijgaand effect.