• Home
  • /Rimpels verwijderen met fillers, nazorg

Nazorg

Rimpels verwijderen met fillers, nazorg

Voor alle rimpel behandelingen, waaronder de fillerbehandelingen wordt het onderstaande geadviseerd:

  • U wordt geadviseerd om de eerste vier uur na de rimpelbehandeling rechtop te blijven zitten of te staan. Buig niet te veel.
  • Probeer extreme gezichtsuitdrukkingen de eerste twaalf uur na de behandeling te vermijden.
  • Drink de eerste twaalf uur na de behandeling geen alcohol.
  • In verband met het (kleine) risico op infectie draagt u de eerste twaalf uur na de rimpelbehandeling liever geen make-up.

De filler wordt precies in de rimpel gespoten om het beste effect te geven. Verspreiding in de omgeving is niet wenselijk voor een optimaal effect.. Gedurende de eerste twee dagen na de rimpelbehandeling is het daarom belangrijk dat u het behandelde gebied niet wrijft of masseert. Na het wassen of douchen kunt u uw huid voorzichtig droog deppen.

Door een extreme doorbloeding van de huid, zou de filler versneld opgeruimd kunnen worden en houdt het effect van uw behandeling minder lang aan. Probeer daarom fel zonlicht de eerste twee weken te vermijden. U moet hier natuurlijk vooral op letten als u een rimpelbehandeling ondergaat in de zomerperiode. Ook kunt u uw bezoek aan de sauna de eerste twee weken beter uitstellen.

De eerste twee weken worden overige gezichtsbehandeling afgeraden. Laat de huid even tot rust komen als u een filler behandeling heeft gehad en onderga niet aansluitend een peeling of een gezichtsmassage.