• Home
  • /Rimpels verwijderen met Botox, nazorg

Nazorg

Rimpels verwijderen met Botox, nazorg

Het eindresultaat na een Botox behandeling
Ongeveer vier dagen na de Botox behandeling begint het effect zichtbaar te worden.  De huid ontspant en de rimpels verdwijnen of worden minder zichtbaar. Na twee weken is het resultaat op de spier maximaal. Het effect van een eerste botoxbehandeling blijft gemiddeld drie tot vijf maanden zichtbaar. Na 2-3 weken wordt  u een nacontrole aangeboden om te zien of een touch up nodig is.

Voor alle rimpelbehandelingen, ook de fillerbehandelingen wordt het onderstaande geadviseerd:

  • U wordt geadviseerd om de eerste vier uur na de rimpelbehandeling rechtop te blijven zitten of te staan. Buig niet te veel.
  • Probeer extreme gezichtsuitdrukkingen de eerste twaalf uur na de behandeling te vermijden.
  • Drink de eerste twaalf uur na de behandeling geen alcohol.
  • In verband met het (kleine) risico op infectie draagt u de eerste twaalf uur na de rimpelbehandeling liever geen make-up.

De botox wordt precies in een spiertje gespoten en mag niet buiten dat spiertje verspreid worden. Gedurende de eerste twee dagen na de rimpelbehandeling is het daarom belangrijk dat u het behandelde gebied niet wrijft of masseert. Na het wassen of douchen kunt u uw huid voorzichtig droog deppen.

Door een extreme doorbloeding van de huid, zou de botox versneld opgeruimd kunnen worden en houdt het effect van uw behandeling minder lang aan. Probeer daarom fel zonlicht de eerste twee weken te vermijden. U moet hier natuurlijk vooral op letten als u een rimpelbehandeling ondergaat in de zomerperiode. Ook kunt u uw bezoek aan de sauna de eerste twee weken beter uitstellen.

De eerste twee weken worden overige gezichtsbehandeling afgeraden. Laat de huid even tot rust komen als u een botox of filler behandeling heeft gehad en onderga niet aansluitend een peeling of een gezichtsmassage.